Кондитерські вироби потрібно зберігати виключно в холодильнику та не довше 2-х діб. Магазинні торти – якщо десерт виготовлений на основі сирного або вершкового крему, то термін його зберігання не перевищує 18 годин. Mar 17, 2020

Граничний термін зберігання – 5 діб. Потім вживати небезпечно. Виняток – торти із консервантами. Щоб не домішалися сторонні запахи, краще накрити.

Термін придатності будь-якого торта при кімнатній температурі вбирається у 3, рідше 18 годин. З прошарком із вершків, сиру, молочних продуктів – 3 години. У холодильнику натуральні торти зберігаються до 2-3 діб, при додаванні консервантів до 5-7 діб. Заморожувати можна лише мурашник, сухі коржі.

Крім того, не залишайте десерт на тарілці чи відкритій страві. Обов'язково накрийте коржі коробкою, пластиковою або скляною кришкою. Домашній торт необхідно охолодити перед поміщенням у холод. Діставати десерт із холодильника краще безпосередньо перед нарізкою, якщо він не прикрашений мастикою.