Свіжоприготовану в домашніх умовах долму в холодильнику тримають не більше доби. Для більш тривалого зберігання голубці, як магазинні, слід обов'язково заморозити.

Часто буває так, що цю смакоту хочеться мати в холодильнику на потім. Але, в такому разі, варто пам'ятати, що сира долма не повинна зберігатися навіть у холодильнику більше доби, приготовлену треба вжити протягом 2-3 днів. Досвідчені господині впевнені, що найкраще долму заморозити.

Накрутіть долму як зазвичай, розкладіть її на лотку, і заморозьте, щоб вони злиплися. Потім можна, можливо їх скласти в пакет, або контейнер для заморожування продуктів. Коли ви надумаєте гасити долму, То її не треба попередньо розморожувати.

Перед приготуванням долму розморожувати не потрібно. Викладаємо їх у каструльку, щільно притискаючи один до одного. Потім накриваємо тарілкою та заливаємо кип'яченою водою. Не пропускайте цей крок, інакше листя розкриється і доведеться їсти листя окремо, а начинку окремо:).