У відсіку холодильного пристрою цей десерт, обернутий у харчову плівку, може бути придатним для вживання протягом 5 діб. Ще їх можна відправити на зберігання у харчовому лотку, щільно закривши кришкою. Без будь-якої тари еклери незабаром зачерствіють і пересохнуть.

Зберігати готові заготовки для профітролів можна до трьох днів у щільно зав'язаному поліетиленовому пакеті в шафі (тільки після повного остигання!) і до трьох місяців — у такому самому пакеті, але в морозильній камері. Після розморожування тісто практично не змінює своїх смакових якостей.

Тісто для профітролів готується так само, як еклери, відрізняються вони лише формою. Профітролі можна спекти заздалегідь, за 2–3 дні до урочистостей, покласти їх у пакетик, а начинити перед подачею на стіл.