Великі шматки яловичини, телятини, свинини та баранини також зберігаються у морозилці від півроку до року. Невеликі частини червоного м'яса пролежать менше 4-6 місяців. Дичину (але не дику птицю) можна зберігати 8–12 місяців. Заморожений фарш витримає не більше 3-4 місяців.

Фарш не варто зберігати в морозильної камери довше за три місяці. Якщо ви заморозили великий шматок м'ясаБудьте готові приготувати з нього їжу відразу після розморожування. Якщо приготувати частину, а решту знову покласти в морозилку, загубляться майже всі корисні мікроелементи, зіпсується смак м'яса.

Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизьким на дотик. До того ж воно втрачає пружність, тому при натисканні на шматок, попередня форма повертатися не відразу.

Зберігання в морозильної камери

  1. Свіжий м'ясо нарізати порційно.
  2. Загорнути порції м'яса у фольгу, пергаментний папір чи харчову плівку.
  3. Скласти загорнуте м'ясо у кульок або поліетиленовий пакет. Покласти туди ж папірець з датою заморозки. Можна наклеїти наклейку з датою.
  4. Покласти м'ясо на зберігання у морозильну камеру.