Заправлений олив'є майонезом може зберігатися 9-12 годин при температурі від -2 до +2°С. Олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин при температурі від +2 до +6°С. Салат, який стоїть на столі за кімнатної температури, повинен бути з'їдений протягом 3-4 годин. Після цього він починає псуватися.

До 12 години в холодильнику і вдвічі менше при кімнатній температурі — лише 6 годин. Термін придатності олів'є збільшується, якщо зберігати його у сухому вигляді, без заправки. Тоді при температурі від +2 °C до +6 °C салат залишатиметься свіжим протягом 18 годин.

Незаправлений салат може простояти у холодильнику до 18 годин, але краще давати йому не більше 12, так безпечніше. Якщо це салат, в котрому є свіжа цибуля, помідори, та й взагалі свіжі овочі, що містять у великій кількості вологу, краще його термін зберігання скоротити до 12 годин.

Тому салати відносять до швидкопсувних харчових продуктів, які рекомендується зберігати в холодильнику при температурі +2…+6ºС. Термін придатності салатів регламентовані: Салати із сирих овочів або фруктів, можуть зберігається 18 годин, після заправки – лише 12.