Зберігають їх від 3 до 5 днів. Найпростіший спосіб – покласти свіжий сир у скляну банку із щільною кришкою. У процесі зберігання з сиру, швидше за все, виділятиметься трохи рідини. Зливати її не потрібно, вона зволожує сир, зберігає його ніжну текстуру.

У домашніх умовах тверді сири зберігаються 7-10 днів, а м'які сири не більше трьох днів, дотримуючись усіх правил зберігання. У разі появи цвілі на твердому сирі її слід акуратно зрізати і найближчим часом вжити цей сир.

Найоптимальнішим та найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.

Сир може зберігатися в морозильної камери близько 6 місяців. Перед вживанням його краще перекласти в холодильник і розморозити 6-8 год.