За 4 дні хвилі дадуть багато соку, тоді вага вантажу збільшіть, щоб гриби були повністю покриті розсолом. Через 9-10 днів хвилі будуть готові. Розкладіть їх у чисті банки і залийте розсолом. Банки закрийте капроновими кришками та поставте на зберігання в холодне місце.

Залишіть вимочувати на 2-3 дні. Щодня по кілька разів міняйте воду, щоразу засипаючи сіль та кислоту. Після вимочування промийте хвилі. Великі гриби наріжте шматочками, щоб приготувалися одночасно з невеликими екземплярами.

  1. Хвилі замочити у трохи підсоленій воді на 24 години, періодично змінюючи воду. …
  2. Приготувати маринад: в 1 л окропу викласти сіль, цукор і оцет. …
  3. У киплячий маринад викласти гриби, довести до кипіння і варити 20 хвилин|мінути| на повільному вогні.
  4. У стерильні банки перекласти гриби та закатати кришки.

Nov 6, 2021