Кефір після розтину тари, незалежно від її виду, зберігається близько 24 годинПісля чого починає псуватися і практично повністю втрачає свої корисні властивості. Максимальний час, за який необхідно вжити кефір у відкритій тарі, становить 36 годин.

Насамперед обмовимося – пити кефір зі строком придатності, що минув, не варто. І не має значення, ви самі забули його випити або виявили, що купили неякісний товар. Користь кефіру безпосередньо залежить від того, наскільки він свіжий, оскільки головне в ньому корисні бактерії.

10 діб Термін придатності кефіру за ГОСТом Термін зберігання для цього молочного продукту встановлено у ГОСТ 52903-2003. За нормами цього акта, точний термін придатності цього напою встановлюється виробником, однак у ГОСТі наводиться рекомендований термін, що становить 7-10 діб з виробництва.

Теоретично він може перетворитися на кисле молоко. Але все залежить від того кефір чи магазинний. Просто у другого термін придатності набагато більший. А загалом, кефір Досить корисний кисломолочний продукт.