Зростають перепелята дуже швидко. За два місяці вони збільшують свою масу більш ніж у 20 разів і практично досягають розмірів дорослого птаха. При вмісті японських перепелів з одержання харчових яєць зазвичай використовують клітини висотою до 20 див.
Нести яйця перепілки починають у віці 5-6 тижнів. Хороша несучість триває до досягнення перепілками 11 місяців. Тому зазвичай самок тримають до цього віку, потім забивають на м'ясо.
Яйце для продовження роду беруть від птиці в віці 2-10 місяців. Яйця від більш дорослих самок використовують як харчові. однорічних перепелів забивають на м'ясо.
Тривалість інкубаційного періоду перепелиних яєць дорівнює 17 діб. Вилуплення новонароджених перепелят відбувається активно, і за 4-6 годин всі пташенята з'являються на світ, але бувають випадки, коли деякі перепелята можуть затягувати зі своєю появою і можуть вивестись через 1-2 дні після основного виводку.