Цукор у фруктах та ягодах
Продукт | Сахароза, г/100 г | Фруктозаг/100 г |
---|---|---|
Яблука | 2,8 | 4,4 |
Груші | 0,9 | 4,8 |
Сливи | 3,8 | 1,3 |
Персики | 5,2 | 1,1 |
Фруктоза – це моносахарид (природний цукор), який у вільному вигляді міститься у солодких фруктах та деяких овочах. Кукурудзяний сироп, сироп агави, мед, фініки, виноград – рекордсмени за змістом.
Отже, обмежити споживання фруктози 25 грамів на добу буде добре практично для всіх. Необхідно пам'ятати: користь фруктів незаперечна, адже в них велика кількість поживних речовин, наприклад, вітамінів, антиоксидантів і клітковини. Тому виключати їх зі свого меню не варто.