Глибоку сковороду розігріти, додати олію та обсмажити серце на середньому вогні 5 хвилин. До серця додати цибулю та моркву та смажити ще 5 хвилин. Додати до сковороди воду, сіль, перець і довести до кипіння. Накрити сковороду кришкою, вогонь зменшити до повільного і гасити 50-60 хвилин.

1:252:54Suggested clip 60 secondsСкільки варити свиняче серце, щоб воно стало м'яким – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Свиняче серце – дуже смачний та ароматний субпродукт. Порівняно з яловичим, воно м'якше. Його можна, можливо відварити, тушкувати, смажити, запікати в духовці. Відварене свиняче серце – популярний інгредієнт для приготування закусок та салатів.

Свиняче серце перед відварюванням не вимочують. Серце – це м'яз, тому структура субпродукту дуже щільна і пружна, але не жорстка. Тим не менш, вариться будь-яке серце доволі довго. Ялов'яче або свиняче серце потрібне помістити в холодну воду та варити 1,5 години, змінюючи воду кожні півгодини.