Харчова цінність та хімічний склад "Кукурудза цукрова жовта, варена, без солі".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Цинк, Zn | 0.62 мг | 1935 р |
Засвоювані вуглеводи | ||
Крохмаль та декстрини | 7.17 г | |
Моно- та дисахариди (цукру) | 4.54 г |
ГІ = 70-75. Кукурудзяна крупа має відносно низьку калорійність: 330 ккал. Незважаючи на це, її глікемічний індекс досить високий. Вона містить близько 70% вуглеводів та близько 8% білків, але вони не повноцінні і недостатньо добре засвоюються.
Один початок вареною кукурудзи містить від 6 до 8 грамів цукрущо вдвічі менше, ніж у банані.