У білому хлібі міститься до 80% глютена. Більшість іншої випічки, а також продуктів з борошна, наприклад, макаронів, також багата на цей білок.

У зернах жита мало клейковини (глютена), і хліб з житнього борошна дуже кришиться. Тому в наш час чорний хліб частіше всього робиться із суміші житнього та пшеничного борошна. До речі, останнім часом у Європі поширені хлібці з цілісних житніх зерен, набагато корисніші, ніж звичайний буханець з житньо-пшеничного суміші.

До продуктів, що містять глютен відносяться пшениця, ячмінь, жито, тритикале.Усі похідні цих зернових також містять глютен, до них відносяться:

  • Пшеничне борошно
  • Камут
  • Манна крупа
  • Спельта
  • Кус-кус
  • Булгур
  • Проростки пшениці
  • Пшеничні висівки