У білому хлібі міститься до 80% глютена. Більшість іншої випічки, а також продуктів з борошна, наприклад, макаронів, також багата на цей білок.
У зернах жита мало клейковини (глютена), і хліб з житнього борошна дуже кришиться. Тому в наш час чорний хліб частіше всього робиться із суміші житнього та пшеничного борошна. До речі, останнім часом у Європі поширені хлібці з цілісних житніх зерен, набагато корисніші, ніж звичайний буханець з житньо-пшеничного суміші.
До продуктів, що містять глютен відносяться пшениця, ячмінь, жито, тритикале.Усі похідні цих зернових також містять глютен, до них відносяться:
- Пшеничне борошно
- Камут
- Манна крупа
- Спельта
- Кус-кус
- Булгур
- Проростки пшениці
- Пшеничні висівки