Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 г пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від її форми. Наші таблиці допоможуть вам правильно відміряти потрібну кількість пасти.

Макарони варяться в середньому 7-10 хвилин. Але краще орієнтуватися на час, вказаний на упаковці. У будь-якому випадку слідкуйте, щоб вироби не розповзлися.

100 г Для цього підходить склянка. Можете перевірити, а можете повірити на слово: у простий гранований склянка вміщується 100 г макарон. Цієї кількості вистачає приблизно на 2 стандартні порції (правда, у кожного розуміння стандартної порції своє).

Скільки макаронів і води брати для варіння, щоб нагодувати 3 людей Води має бути мінімум у чотири, а краще — уп'ятеро більше, ніж самої пасти. Наприклад, на 3 порції води потрібно близько 3 літрів. У ресторанах стандартна порція сухих макарон від 60 до 80 р.