Любителям смаженої картоплі фахівці радять перед смаженням вимочувати очищений картопля у воді 1-2 години, щоб зменшити вміст крохмалю і відповідно кількість акриламіду, що утворюється. Також рекомендується нарізати коренеплід товстими скибочками.
Які переваги є у вимочування? Якщо попередньо підготувати картопля перед варінням, то його сміливо можна, можливо вживати в їжу при проблемах із зайвою вагою та навіть цукровим діабетом. Вимочування допомагає позбутися крохмалю, який у великій кількості шкідливий для організму.
Це необхідно, щоб разом із соком у воду вийшов із плодів крохмаль. Чим менше крохмалю, тим хрумкіше і рум'яніше при жарінні виходить страва. Крім того, воно вважається в цьому випадку менш калорійним та корисним. Разом з тим, замочування також виводить з волокон нітрати.