Як варити Маш у каструлі Закип'ятіть у каструлі воду і всипте туди маш. Дочекайтеся повторного закипання. Після цього зробіть вогонь трохи нижче середнього – рідина повинна трохи вирувати. Варіть 30-40 хвилин або до повної готовності.

Промитий мак перекладаємо в глибоку каструлю та заливаємо молоком. Відправляємо каструлю на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і періодично помішуючи, варимо близько 50 хвилин. Через 50 хвилин начинка виглядатиме приблизно отак.

Щоб обробити мак для випічки, перед початком основних процедур його потрібно промити. Для цього макові насіння висипають у миску, заливають холодною водою, перемішують і легко перетирають у руках. Коли мак осяде, весь пил і старе насіння спливуть на поверхню.