Варити до готовності м'яса. Для молочної козлятини знадобиться ще 15-30 хвилин, а стару козу доведеться варити ще 1-1,5 години. Соліть м'ясо в кінці варіння. М'ясо готовий до роботи.
за м'ясний продуктивності кози поступаються вівцям. Забійний вихід козлятини у віці 8 місяців становить близько 43% (при забійному виході баранини у тому віці 47-49%), вага парної туші близько 18 кг. У дорослих кастрованих козлів забійний вихід і вага туші більша. М'ясна продуктивність кіз залежить від породи.
Добре «забирає» неприємний запах розмарин та лавровий перець. Для смаження м'ясо слід маринувати в оцті та прянощах. Замаринована козлятина забирається на добу в холодильник. Після такої підготовки м'якоть виходить дуже ніжною та соковитою, без запаху.