Рибу зварити у підсоленій воді, відокремити всі кістки. М'якуш дрібно нарубати, змішати з картоплею, злегка посолити, додати|добавляти| розтоплене вершкове масло|мастило| (1 ч. ложку), жовток і збитий в густу піну білок. Форму змастити олією, викласти в неї масу, закрити кришкою, поставити на водяну лазню та варити 20-30 хвилин.

Рибу для першого прикорму не дають самостійно, її потрібно додавати до овочевих пюре. Найкраще вона засвоюється з кабачком, цвітною капустою, морквою, картоплею. Почніть з половини чайної ложечки і в жодному разі не змішуйте різні сорти риби. Важливо простежити реакцію дитини новий продукт.

Вводити рибу у харчування дитини рекомендується лише після 8-9 місяців. Як перша рибка зазвичай вибирають білі сорти морської. риби (Хек, тріска і т. д.), пропонуючи її у вигляді пюре. Рибу шматочками (відварена та парова) та рибні котлетки можна давати дітям лише після 12-18 місяців.