Як користуватися готовим замороженим листковим тестом

  1. Розморожувати листкове тісто потрібно в холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу при кімнатній температурі (до 3 годин). …
  2. Краще розморожувати в упаковці, щоб тісто не висохло.
  3. Починайте працювати з тестомколи воно майже розморозилося, але не стало м'яким.

Бездрожжеве листкове тісто Так, невелика випічка вагою 70 – 100 г печеться близько 20 – 30 хвилин – спочатку (близько 10 хвилин) за температури 210 – 250 градусіва потім при t° 180 – 190°. Великі вироби (від 200 г до 1 кг) пропікуються через 30 – 60 хв. при t° 220 – 230 градусів.

Підпиліть стіл борошном, якщо тісто потрібно розкотити. Робіть це строго в одному напрямку, щоб зберегти текстуру. Листкове сире тісто завжди потрібно нарізати тільки найгострішим і найтоншим ножем, щоб не зім'яти і не «запечатати» шари. У цьому випадку вони не зможуть розкритися при випіканні і тісто втратить легкість.