Фортеця напою складає 11 %. Раніше у Німеччині продавався напій міцністю 15%. Це було пов'язано з тим, що згідно з німецькими нормами, алкогольні напої міцністю нижче 15% мають розливатись у багаторазову тару. Однак із 2021 року напій знову продається із вмістом алкоголю 11%.

Aperol (Апероль) – це італійський аперитивний бітер яскраво-жовтогарячого кольору з унікальним гіркувато-солодким смаком, створений у 1919 році братами Барбієрі (Barbieri). Біттер вперше представлений на Міжнародному ярмарку в Падуї в 1919 році, і незабаром став одним з найпопулярніших напоїв в Італії.

ЧОРНИЙ СПРИТЦ (SPRITZ) Від класичного відрізняється тим, до його складу замість Aperol входить знайомий усім лікер Campari, а тому смак у напою гіркий, правда, що залишає дуже приємний післясмак. Винайшли напій у Мілані.

Апероль Шприц класичний

  • Бітер Aperol – 40 мл;
  • Просікко (або інше сухе вино) – 60 мл;
  • Вода газована – 20 мл;
  • Лід;
  • Скибочка апельсина.

03-Apr-2019