Вироби з пісочного тіста випікають за температури 220-250 градусів.
Пісочне тісто печуть приблизно 15 хвилин за 220-250 градусів. Трубочки та булочки із заварного тіста печуться протягом приблизно півгодини при температурі 180-210 градусів. Тістечка з кислого тіста печуть 10-12 хвилин при 200-230 градусах. Великі пироги з кислого тіста печуть приблизно 20-25 хвилин.
Випікати пісочний пиріг потрібно протягом 40 хвилин за температури 180 – 190 градусів.
Найбільше мистецтво – сформувати вироби буквально за пару хвилин, поки тісто залишається матовим. Оптимальний температурний режим для роботи з пісочним тестом – 16-20 °С. При нижчій температурі воно втрачає пластичність і стає дуже твердим, отже, формувати вироби складніше.