Температура всередині печі варіюється в межах 150-300°С. Оптимальний показник – 200-220 ° С. Кришка цільна і має кільце ущільнювача, а засувка дозволяє щільно закрити піддувало.Jun 11, 2021

Як визначити, що тандир готовий? Дуже просто, коли Ви розпалюєте тандир, його стінки зсередини покриваються кіптявою, а коли він вже протопився, кіптява зі стінок облітає і він стає знову білим, чекайте, поки прогорять дрова, що залишилися, і готуйте.

Щоб дізнатися, яка температура всередині тандираможна використовувати кілька способів: Інфрачервоний пірометр. Лазерний пристрій для вимірювання температури в тандирі. Пірометр зчитує показник у діапазоні від 50 до 800 градусів вище за нуль.

У кожної страви воно своє. Так м'ясо на шампурі в тандирі готується 10-15 хвилин, курка 30-40 хвилин, гусак і бараняча нога – 1-1,5 години. У будь-якому випадку час приготування індивідуально залежить від використовуваного тандира, температури навколишнього повітря, вітру і звичайно рецепт.