При прямому жарі слід дотримуватися температури 220-230 градусів цельсію. При непрямому, температура гриля має бути близько 190-200 градусів.. Незалежно від того, використовуєте ви вугільний, газовий або керамічний гриль, при використанні каменю для піци, тримайте температуру між 230-250 градусами цельсію.

Для такого випадку вибирається особливий температурний режим: спочатку слід відрегулювати температуру близько 180 градусів і готувати піцу протягом 40-50 хвилин, а в кінці слід підвищити температуру та пекти піцу до готовності.

Італійська піца випікається швидко та за високої температури. Якщо хочете максимально наблизитися до «оригіналу», чиніть приблизно так само: розігрійте духовку і деко, на якому будете випікати до 220-240ºС – для дріжджового тіста і приблизно до 200ºС – для піци на листковому тесті.

Так, якщо ви готуєте піцу на тонкому дріжджовому тесті, рекомендується попередньо розігріти духовку до температури 200 градусів та випікати піцу близько 10 хвилин, щоб із соковитої начинки вийшла вся зайва волога. Далі збільшуємо кількість градусів до 240 і готуємо доти, доки скоринка та сир не стануть рум'яними.