Для цибулі, що добре визріла, це −5… −6 °С. При подальшому зниженні температури у цибулини відбувається деформація клітин кристалами льоду та незворотне зневоднення цитоплазми, тому при зберіганні цибулі температура не повинна опускатися нижче -3 °С.

Так, фахівці з американської Національної цибульної асоціації рекомендують підтримувати температуру зберігання у районі 7–13 °С. Що стосується вологості повітря, поради більш однозначні: вона має бути в межах 65-70%. За таких умов цибулини не почнуть гнити, але залишаться соковитими.

Зберігати цибулю на балконі взимку не рекомендують – там він може замерзнути. Виняток становлять утеплені лоджії та балкони, які багато господинь користують виключно для зберігання врожаю та заготовок на зиму.

Найкраще товарний цибуля зберігається при температурі -1 … +4 ° С та відносної вологості повітря 70-75%. При зберіганні цибулин вони самі починають віддавати вологу в повітря. Таким чином, продукт самостійно підвищує вологість приблизно до 95%, тим самим завдаючи собі величезної шкоди.