Нагрівання має відбуватися на 1-1,5 0 С на хвилину. Таким чином, поступово досягається 89-92 0 С. Це найоптимальніший діапазон температур, щоб гнати самогон.Apr 25, 2019

Загальноприйнята фортеця – Не менше 40 і не більше 50 °. Якщо цифра менша, то вас просто не зрозуміють друзі та знайомі – не можна ж ставити на стіл низькоградусний продукт! Буває женуть до 55 °, але вживати таке всередину не тільки неприємно, але і небезпечно для організму.

Кипіння етилового спирту, а значить, і перетворення парів, що виділяються, на справжній самогон починається, коли температура підніметься до 78°С. І до 85 ° С це в основному і є спирт-сирець, а далі починають закипати і дистилюватися сивушні олії. Гонять самогон, як правило, поки температура не підніметься вище за 92°С.

Першу перегоні рекомендуємо відбирати дистилят до падіння градуси 7-10 в цівку, або до 98 градусів у кубі. Зазвичай рекомендують першу перегонку проводити на максимальній потужності, якнайшвидше від початку і до кінця, не поділяючи на фракції.