Столові або натуральні сухі вина – 8-15°, цукристість – 4 г/л; напівсухі – 8-15°, цукристість – 4-18 г/л; напівсолодкі – 8-15°, цукристість – 18-45 г/л; солодкі – 8-15 °, цукристість – 45 г/л і більше.
Десертні вина – мускат, кагор, токай, деякі сорти білого піно-гри – містять до 20% цукру, при цьому міцність варіюється від 13 до 17 градусів.
Червоне вино може мати різний градус природної міцності: від 0 до 17,5% залежно від стану винограду в основі: чим спекотніший клімат або чим пізніше збирався врожай, тим більший вміст цукру в соку і вище потенційний градус.
Класифікація У рамках промислового підходу до виноробства існує підрозділ кріплених вин за вмістом спирту на міцні вина (17-20% спирту) та десертні вина (12-17% спирту).