Що стосується етилового спирту, то досягти цього стану в природних умовах на планеті Земля йому не судилося: абсолютна температура замерзання спирту дорівнює -117°C. За іншими даними цей показник становить -114 або 115 ° C. Jun 21, 2018

Порівняйте: Сухі вина (міцність 14% оборотів) – замерзання при мінус 5-6. Кріплені – мінус 8-10. Десертне вино (Фортеця 17% оборотів) – замерзають при −16-17.

Звичайна 40 градусна градусна горілка замерзає при температурі від -25 до -32 градусів Цельсія. Великий температурний розкид викликаний різним складом та якістю. У горілці крім спирту та води можуть міститися й інші добавки – сіль, цукор та ароматизатори. Саме вони призводять до швидшого замерзання.

Насамперед тому що абсолютна температура замерзання спирту дорівнює позначці мінус 117 градусів за Цельсієм. Якщо вірити іншим даним, цей показник дорівнює -114 або 115°C. Правда навіть попри те, що такий продукт як спирт не боїться жодних морозів, він цілком міцно закріпив за собою славу «зігріває».