Для сушіння шипшини в духовці вам знадобиться деко. Розподіліть на ньому всі очищені і помиті ягоди рівномірно, завантажте в духову шафу і увімкніть термостат на температуру +40°C. За кілька хвилин додайте жару до +70°С.24 Mar 2021

Увімкніть духовку на 50 градусів і залиште шипшина сушитися на 2-3 години. Іноді відкривайте дверцята на 5-10 секунд, щоб випустити вологу. Далі температуру збільшіть до 70 градусів та залиште шипшина ще на 5-6 годин. Так само не забувайте іноді відкривати дверцята духової шафи.

Плоди перебрати, добре промити, просушити. Розкласти шипшина у лотках електричної сушарки в один ряд. Сушити при температурі 50 ° С протягом 6-7 годин до готовності.

Визначити готовність ягід можна за насиченим кольором, також шкірка повинна бути пружною. Важливо! Не можна пересушувати ягоди, інакше вони втратять усі корисні властивості та розсипатимуться.