Будь-яке вино Ламбруско виробляється з винограду однойменного сорту, проте нерідко до купажу додають сорт «Анчелотта», щоб надати напою глибшого кольору та яскравого аромату. Усі вина цієї серії мають фортецю 6-9 градусів і мають легкий квітково-фруктовий смак.Mar 24, 2016
Сорт. Ламбруско робиться з однойменних та інших місцевих сортів, які у Франції взагалі не вирощують. Спосіб виробництва. Ламбруско виробляється за спрощеною технологією, яка носить назву метод Шарма, а шампанське – за складною та дорогою класичною шампанської технології.
Краще візьміть вузькі склянки з горлом, що звужується догори, для білого і рожевого вина, так як Ламбруско не такий газований напій і газики з нього дуже швидко підуть, а за ними ваші задоволення і захоплення. Так що, щоб їх затримати, необхідні келихи з шийкою горла.
ТОП-5 вин Ламбруско за версією WineStyle
- Bertolani, "Graspa Rossa" DOC.
- "Ligabue Class" Rosso Secco, Lambrusco DOP.
- Ca' Montanari, "Opera 02" Secco, Lambrusco di Modena DOP.
- Ceci, "Otello" Nero di Lambrusco 1813, Emilia IGT.
- Gavioli Antica Cantina 1794, Lambrusco DOC Rifermentazione Ancestrale.
Aug 15, 2018