Вміст у квасі алкоголю перебуває у проміжку 0,7-2,6%. У квасі домашнього приготування також міститься етиловий спирт, оскільки він виходить у результаті природного бродіння. За традицією для його приготування використовують солод, цукор та воду.

Дослідження крові Сергія Драгуна показало, що в ній міститься 0,09%. Висновок, яким він ділиться: щоб сп'яніти від такого "кріпленого" квасуЯк той, що використовувався в експерименті, потрібно випити одночасно не менше трьох літрів напою. Якщо ж пити звичайний квас, то його потрібно не менше 6 літрів.

Квас — офіційно безалкогольний напій, при цьому згідно із законом у ньому може бути трохи спирту: він майже неминуче їсти в напоях бродіння. Верхня межа норми – до 1,2% алкоголю, проте ми ніколи не наближаємось до цього значення.