Настоянки виходять набагато міцнішими за наливки і менш солодкими, в результаті точніше передають смак сировини, використаної для наполягання. Фортеця ягідних наливок зазвичай не перевищує 20 градусів.Aug 3, 2021

Закриваємо банку капроновою кришкою, енергійно струшуємо і залишаємо в темному місці при кімнатній температурі на 5-6 тижнів. Обов'язково перетрушуйте ягоди кожні 7 днів. Готову настойку фільтруємо, розливаємо по пляшках і зберігаємо для відповідного приводу.

Настоянка (різні гіркі настоянки): 18% про. – 35% про. Лікер – 15-75% про. Горілка – 30-60% про.

Наливка – Солодка фруктово-ягідна настоянка. Фортеця – 18-20%, об'ємна цукристість – 28-40%. Виробляється із спиртованих соків та настоїв свіжих фруктів та ягід, цукрового сиропу, ректифікованого спирту, лимонної кислоти та пом'якшеної води.