Температура плавлення – 220-260 °C. Робоча температура -40 … +70 ° C (до +160°C (ТУ 2224-003-39046337-2018, ТУ 2224-001-39046337-2018).
У харчової промисловості широко використовують високоміцний матеріал із пластику під назвою поліамід або капролон. Він є дуже міцним матеріалом, підлягає малому відсотку стирання, має високу міцність і зносостійкість. На нього практично не впливають кислоти, луги, розчинники, жири.
Капролон і фторопласт: порівняння, що міцніше Першим, ніж капролон істотно виграє у фторопласту, є висока міцність стиснення. При цьому другий краще переносить ударну дію, утворюючи вм'ятину замість тріщини.
Капролон (застаріла назва капролактан, капролактам) – конструкційний матеріал класу поліамідів – замінник кольорових металів та їх сплавів. Не схильний до корозії, екологічно чистий, має санітарно-епідеміологічний висновок на контакт з харчовими продуктами.