Ступінь загальної засвоюваності білка становить, як правило, 91-95% залежно від джерела та можливої максимальної дози (10-50 г за раз) – для джерела тваринного білка цей показник буде трохи вищим, ніж для джерела рослинного (7,8,9).
Підручник фізіології говорить, що всмоктувальна здатність тонкого кишечника може сягати 500-700 г білка в доба, 500 г жиру та 20 літрів води, якщо це буде необхідно. Справа в тому що білок не засвоюється прямо разом.
Рослинний білок (у 100 г продукту) Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків та 45 г для жінок. Їх можна, можливо отримати з двох порцій (розміром долоню) таких продуктів як м'ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.