1 повна склянка (250 мл.) – це 160 грам пшеничного борошна. Щоб було менше похибок, борошно набираємо без гірки. 160 грам, це і є без гірочки.
Таблиця заходів та ваг
Назва | Тонкий склянка (250 см3) | Гранений склянка (200 cм3) |
---|---|---|
Морква (середня) | ||
Борошно картопляна | 180 | 150 |
Борошно пшенична | 160 | 130 |
Огірок (середній) |
Як відміряти борошно Борошно зручно накладати ложкою в склянку і потім додавати до тесту. Потрібно знати, що в їдальні ложці міститься 30 грам борошна. Звичайно, ложками додавати борошно в тісто довго, та й помилитись можна в рахунку, тому зручніше насипати борошно спочатку у склянку, а потім уже склянку пересипати до тесту.
А в одному граненому склянці 200 грам та 200 мл води.