Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 г пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від її форми.

Стандартна упаковка спагетті важить 500 гр., тому можна сміливо варити одну упаковку на 5-6 осіб.

Скільки макаронів і води брати для варіння, щоб нагодувати 3 людина Води має бути щонайменше чотири, а краще — вп'ятеро більше, ніж самої пасти. Наприклад, на 3 порції води потрібно близько 3 літрів. У ресторанах стандартна порція сухих макарон від 60 до 80 р.

З'єднайте великий і вказівний пальці лівої руки і просуньте спагетті в отвір, що вийшов – це також потрібне кількість макаронів на 1 їжака. І маленька замітка для тих, хто стежить за кількістю з'їденого: 40-45 г сухих макарон у звареному вигляді становитимуть приблизно 100 г.