Навіть якщо ми звикли думати, що єдиний мінус цибулі — її специфічний запах і смак, а користь — незаперечна, це не зовсім так. Гіркий овоч серед рекордсменів за вмістом цукру (майже 6 г на 100 г), хоча рядом корисних властивостей теж має. Jan 21, 2022
Найсолодшим овочом є гарбуз, кількість цукру у ній сягає 32%. Приблизно стільки ж цукру міститься у солодких винних сортах винограду. Найбільш солодкими є гарбузи з Азії.
Наприклад, одна склянка морквяного соку містить 2 г клітковини та 9 г цукру. Такий самий обсяг нарізаної сирої моркви містить 3,5 г клітковини та 6 г цукру.
Продукти, які можуть здивувати змістом цукру
- Прохолодні напої та вітамінізована вода
- Соки, нектари та сокові напої
- Молочні продукти
- Тістечка та інші солодощі
- Алкогольні напої