У питних цукру – Від 2,5% до 8,5%, у ложкових – від 4% до 14%. Як зазначають експерти, в одній склянці питної полуничної йогурту (250 мл) може міститися від 1 до 6 чайних ложок цукру. Найбільше сахарози виявилося в йогуртах «Біле місто», «Ростагроекспорт», «Смачнотієво» та «365 Днів» (у всіх — від 8% до 8,6%).

Так, найменша серед досліджених продуктів кількість цукру у йогуртах «Б. Ю. Александров» (4,71%). Слідом за цими йогуртами за кількістю цукру йдуть «Красногорський» (5,41%), «Хатинка» (5,71%) та «Вятушка» (5,82%).

У сирі та йогурт без смакових добавок присутня тільки лактоза, що входить до складу молока, тобто молочний цукор.