Класичний американо готують так: беруть від 7 до 11 грам меленої кави, варять еспресо і розбавляють гарячою водою (обсязі від 30 до 470 мл). Чим більше води, тим слабше напій. Наприкінці за бажанням додають цукор.

7 грам Більшість рецептів, які сьогодні використовуються для приготування ароматного напою, наказують точну кількість меленого кава з розрахунку на 1 чашку напою. Ця величина становить 7 грам.

При приготуванні американоЩоб уникнути попадання в чашку гірких речовин, необхідно зварити класичний доппіо еспресо з 14-16 г. кава об'ємом 50-70 мл, не проварюючи кава у машині довше 20-25 секунд!

Об'єм стандартної порції американо – 120 мл. Подається у чашці об'ємом до 180 мл. Існує кілька способів приготування американо. Італійський рецепт передбачає приготування еспресо, а потім додавання до нього води у співвідношенні 1:3.