Дієтологи не рекомендують вживати щодня понад 50 грам ковбаси, оскільки це підвищує ризик розвитку колоректального раку. Про це повідомляє дієтолог-ендокринолог Наталія Фадєєва з посиланням на дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).Apr 1, 2022
Терміни та види
Вид | Упаковка (до розтину, доба) | Зберігання (після розтину) |
---|---|---|
варені | ковбаси | 5-8 (оболонки: натуральні, білкова, целофана) 75 (плівка поліамідна) |
сосиски | Від 5 – 15 | Від 30 – 35 |
сардельки | ||
шпикачки |
Дієтолог Віктор Тутельян рекомендує споживати ковбасні вироби 2-3 рази на рік тижденьтоді вони не нашкодять організму. В іншому випадку можна, можливо спровокувати проблеми зі здоров'ям, зокрема із серцево-судинною системою.
Серед ковбас самої нешкідливий вважається сиров'ялена – вона виробляється виключно з м'яса вищого ґатунку. Виріб не можна назвати дієтичним, тому його варто вживати помірно, як делікатес.