Середня добова доза для дітей, людей віком та жінок – від 50 до 100 грамів, а для чоловіків – від 150 до 200 грамів. Червоне м'ясо краще вживати у відвареному вигляді в обсязі 200–300 грамів на тиждень”, – порадила лікар.Oct 26, 2021

Щоб страва з яловичини, свинини чи баранини не завдала шкоди вашому здоров'ю, потрібно їсти м'ясо не частіше ніж 2-3 рази на тиждень. В іншому випадку зростає ризик раку кишечника, плюс можуть бути й інші побічні ефекти. Дієтологи розповіли, що станеться з організмом, якщо є червоне м'ясо щодня.

Бажано, щоб білок був переважно тваринного походження. То є в день достатньо від 50 до 150 грамів м'яса. Краще вибирати нежирне м'ясо – Птаха або ягняти. Від червоного м'яса – свинини, яловичини чи баранини – краще утриматися.

У середньому дієтологи рекомендують включати до раціону м'ясні продукти. 3–5 раз в тиждень. Також є рекомендації для тих, хто хоче як можна довше тримати себе у формі. Наприклад, після 40 років норму споживання м'яса в день експерти радять зменшити.