Організму вагітної жінки необхідні додаткові повноцінні білки, частку яких у денному раціоні має припадати 50%, їх близько 25% – з допомогою м'яса (120-200 г) або риби (150-250 г), 20% – за рахунок молока (500 г) та до 5% – за рахунок яєць (1 шт.).

Насамперед, харчування має бути правильним. Це означає, що щодня у ваш раціон повинні входити білки, жири та вуглеводи у певній пропорції. Звичайно, на першому місці стоять білки, які є будівельним матеріалом для організму дитини. Тому необхідно з'їдати щодня щонайменше 200 грамів м'яса.

Організму потрібні повноцінні білки та вітаміни: нежирне м'ясо (Кролик, курка, індичка), риба та морепродукти, кисломолочні продукти. Обов'язково їсти рис, свіжі чи заморожені овочі, сезонні фрукти.

Обов'язково в раціоні повинні бути червоні сорти – баранина, яловичина. Тому що основне джерело заліза – це червоні сорти. м'яса. Якщо буде дефіцит заліза, то у вагітних розвивається анемія», – пояснила Лебедєва.