Оптимальні пропорції для варіння манки – 3 ст. ложки крупи на 600 мл води чи молока, чи 6 ложок манки на 1 літр рідини. Кашу можна робити густою або рідкою. Щоб манка не пригоріла, перед вливанням молока каструлю потрібно сполоснути холодною водою.
6 ст. ложок За класичним рецептом на 1 літр молока (водно-молочної суміші) беруть 6 ст. ложок манки. Якщо хочеться отримати рідкішу кашу, на 500 мл візьміть 5 год. л.
На напівгусту: 600 мл рідини, 80 г манки, 1 ст. л. вершкового масла|мастила|, сіль. На найгустішу кашу: 600 мл рідини, 100 г манки, 1 ст.
Важливо дотримуватися пропорції крупи з рідиною. Просто запам'ятайте: на 1 склянка рідини (молоку, вершків або молока з водою) – 1 столова ложка крупи. Звідси й виходьте.