Для схуднення можна використовувати чорний варений Мал. Його вважають одним із найефективніших для боротьби із зайвими кілограмами. Рисовий відвар для схуднення слід їсти щодня протягом 3 днів. Готувати страву просто, але довго каша вариться близько 1-1,5 години.
За даними дослідників, якщо Мал правильно зварити, з нього зникає від 50% (у коричневому рисі) до 74% (у білому рисі) миш'яку, який є водорозчинним канцерогеном і легко накопичується у цьому продукті. У рисі міститься в 10 разів більше миш'яку, ніж в інших злаках.
Гречка багатшим калієм майже вчетверо (порівняно з рисом). Гречка – Менш поживний продукт: у 100 грамах – 110 ккал. Як зазначає фітнес-тренер Олена Булатова, тим, хто худне, рекомендують їсти Мал: калорій в ньому приблизно стільки ж – 116 ккал, але через простіший склад з'їсти його в день можна більше.