Добова норма, на думку дієтологів, — 25 грамів: це дві невеликі скибочки До того ж сир – калорійний продукт, у якому до купи ще й сіль.

Лікар-дієтолог рекомендує не зловживати сиром. Проте 30 г сиру щодня не завдадуть шкоди здоров'ю, якщо у людини немає проблем із серцем, холестерином, набряклістю. За даних проблем кількість сиру краще обмежити, немає більше 2 разів на тиждень.

адигейський сир Найбільш корисним є адигейська сир, тому що в ньому менше жиру та солі», — наводить слова фахівця «Москва 24». Рекомендується вживати близько 100-150 грамів адигейського сиру на добу. Як зазначає Гінзбург, можна з'їсти і 200-300 грамів, але тоді вже користі від сиру буде менше.

Одним із лідерів за корисними властивостями є пармезан. Це справжня криниця кальцію і фосфору, в ньому багато білка і мало жиру, а поки що сир витримується (24-36 місяців), у його складі сильно зменшується вміст лактози. Ще один корисний сир – Моцарелла.