Професіонали з урахуванням усіх цих показників вирахували, що в середньому на 1 кілограм м'ясного фаршу потрібно не більше 20 грамів солі. Якщо перевести цей показник у чайні ложки, то має вийти 2 ч. л., без гірки. Mar 3, 2022

Чому м'ясний фарш не можна солити Ми звикли, що фарш Обов'язково потрібно посолити – у пропорції 20 грам солі (це приблизно дві чайні ложки) на кожне м'ясне кіло фаршу.

Основні пропорції: на кілограм м'яса варто взяти 100-200 г сирого, або 200-300 г спасерованого цибулі і 200-300 г вимоченого у воді м'якуша білого хліба (без скоринок!)

Ви досягнете гармонійного смаку, якщо візьмете 250 г білого хліба на 1 кг м'яса. Найкращий варіант – шматок підсохлого батона, замоченого в молоці чи воді. Видаліть з набряклого хліба скоринку, розімніть і змішайте з фаршем. Іноді хліб замінюють тертими овочами (картопля, цвітна капуста, гарбуз тощо).