Харчова цінність у 100 г продукту: Білки – 11,0 г; Жири – 1,5 г; Вуглеводи – 66,0 г.

У 100 г продукту міститься 236 ккал, майже 8 г білків, 1 г жирів та приблизно 48 г вуглеводів. Традиційно вірменська лаваш готують з пшеничного борошна з додаванням солі та води.

Лаваш корисніше, ніж звичайний хліб, максимум на 20-30%, тобто не драматично. У лаваші зазвичай використовується менше цукру, але там іноді використовується досить багато солі.

Лаваш робиться з мінімального набору інгредієнтів: це вода, борошно та сіль. Він готується без дріжджів та має невисоку калорійність – Близько 235 Ккал на 100 г продукту. Цікавих рецептів із ним придумано чимало.