Якщо в день людина споживає 2000 калорій, де більша частина (близько 1100 ккал) повинна складатися з вуглеводів (переважно складних), то разова порція гречки може бути 100-150 г (тобто 308-462 ккал).Feb 3, 2021
Лікар-гастроентеролог, дієтолог Нурія Діанова не рекомендує вживати гречку щодня, так як харчування людини має бути різноманітним, щоб отримувати як можна більше корисних речовин. «У гречки глікемічний індекс краще, ніж у тієї ж манки чи білого хліба.
Гречку можна їсти щодня, шкоди для організму не буде. Але сидіти на гречаних дієтах не можна, раціон має бути збалансованим. Якщо є весь час один продукт, навіть дуже корисний, краще організму не буде: йому потрібна різноманітність.
Звичайні розміри порцій
Розмір Порції | Калорії |
---|---|
100 г | 120 |
1 порція (115 г) | 138 |
1 чашка, приготовані | 208 |
1 чашка, сухий дає | 622 |
•Aug 21, 2007