Основу харчування білухи становить риба, головним чином, зграйна (мийва, тріска, сайка, оселедець, навага, камбала, сигові та лососьові види); меншою мірою – ракоподібні та головоногі молюски. Видобуток, особливо придонні організми, білухи не вистачають, а всмоктують. Доросла особина споживає в день близько 15 кг їжі.

Найдорожчий і рідкісний вид делікатесу – чорна білужа ікра: ціна 100 гр лежить в діапазоні 10 000 – 20 000 ₽. 1 кілограм коштує у середньому від 150 000 ₽. Зустрічається у відкритому продажу по-справжньому рідко. Білуга починає нереститися у зрілому віці: після 20 років.

100 років Білуга – довгоживуча риба, що досягає віку в 100 років. На відміну від тихоокеанських лососів, що гинуть після нересту, білуга, Як і інші осетрові, може нереститися багато разів у житті. Після нересту скочується назад у море.

Виробляється білуга кількість ікри становить приблизно 15% від маси її тіла, тобто одна особина може дати до 10 кілограмів ікри. Ікру на підприємстві добувають за прижиттєвою технологією – рибі роблять надріз, забирають ікру та відпускають у воду.