Також варто приділити увагу графіку прийомів їжі. Рекомендується є 5-7 раз на день, з однаковим інтервалом між їдою. Не варто забувати про питний режим і щодня випивати від 2 до 4 літрів очищеної води.
Статистика смерті професійних бодібілдерів Середній вік досліджуваних становив 47.5 років (від 25.0 до 81.7 років), середній вік під час змагальної кар'єри 24.6 років (18-47 років). З 597 бодібілдерів 58 осіб (9.7%) вже мертві, а 539 – живі.
Якщо розглядати раціон бодібілдера в період сушіння, то в середньому він виглядає так: 2/3 складають білки, 1/3 – повільні вуглеводи, і лише 10 відсотків від загального раціону допускається для жирів, або, як багато хто вибирає для себе 60-20-20, із співвідношенням білки-жири -Вуглеводи.