Норма їжі на людину 350-400 г готових страв на людину для святкування від 1 до 2-х годин; 550-600 г у середньому буде потрібно для 1 гостя на заході від 2 до 4 годин; 800-1200 г на особу для випускного або ювілею; для весілля беруть не менше 1500 г страв з урахуванням ваги торта.Oct 22, 2021

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Jul 6, 2017

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 г їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людини на годину.

Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі на одного гостя. Святковий банкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на людину). Весільний банкет, банкет на ювілеї або випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 г.